Kapcsolat

Cím:
H-9730 Kőszeg, Alsó körút 62.B/3.
Telefon:
+36703749249
E-mail:
csenar.marton@gmail.com
Közösségi média


Ankogel 3254m

2019.09.04.

Tartalmas két napos túrát terveztük a Lienzi Dolomitok és az Ankogel régióban.

Első nap reggelén Oberdrauburgot vettük célba, ahol 4 órás autózást követően jól esett átmozgatni a fáradt végtagjainkat. A helyi "templomkerti játszótér" - Oberdrauburg kletterpark - ideális belépőnek és gyakorlásnak bizonyult a délelőtt folyamán. Kettő kis etapon mászhatunk, az első egy kis kunkor B-s mászás, ahol be tudják gyakorolni a kezdőbb mászók az akasztás mellett a lefelé mászás praktikáját is. Húsz méterre ettől a kis etaptól található az izgalmasabb "behálózó-mászás", ami már néhol tartogat meglepetéseket, ha lefelé is a mászást választjuk...ideális gyakorlás a délutánra tervezett Galitzenklammra.
Az ebédet már Lienzben fogyasztottuk el, így egy kis emésztést hagyva magunk mögött felkerestük a Galitzenklamm nyújtotta lehetőségeket. Az ide látogatók egy kalandpark mellett több klettersteig útvonal közül is választhatnak. Mi a Galitzenklamm-steiget és az Übungsteiget választottuk a délelőtti fáradalmak után.
A mászást követően átautóztunk Mallnitzba, ahol az éjszakát töltöttük.

Másnap reggel a 8:30-as felvonóra már sorban álltunk, így az elsők között 9:00-kor már a Bergstation 2661m-es pontjáról indulhattunk neki az Ankogel csúcsának.
Lightos túrázással, körülbelül 2,5 óra menettel jutunk fel a Kleinerankogel 3091m-es pontjára, ahol egy kis pihenő, frissítő után még egy fél óra kapaszkodással érjük el az Ankogel csúcsát. Gyönyörű panoráma fogad minket a Dolomitoktól a Hohe Tauern csúcsain át a szomszédos Hochalmspitze és a Sauleck csúcsára.
A csúcs csoki és az örömködés után visszaereszkedve az Kleinerankogelra, onnan szaporább tempóban a felvonó Bergstationjához, így a délutáni 15:00-s felvonóval már tudtunk is liftezni a parkolóba...így az esti órákban már haza is érkeztünk.

Tipp: járjatok utána az időjárásnak, mert egy kisebb havazást követően hágóvas és biztosító kötél elengedhetetlen. Ha van a csapatban "gyengébben túrázó-mászó" kolléga, akkor a biztosító felszerelés kötelező tartozéka a zsákodnak!!!

Ankogel 3254m + 5

Vissza az előző oldalra!
- Magyar